نظر دانشمندان اسلام در رابطه با امام حسین علیه السلام؛
نظر دانشمند ان اسلامی و غیر اسلامی در رابطه با قیام امام حسین علیه السلام ، حرکت امام بسوی کربلا و ماجرای عاشورا، آنقدر مهم است که بررسی و آشنایی با تک تک آنها ما را در شناخت از اهداف قیام و خروج امام بر علیه امپراطوری زمان خود بیشتر آشنا می کند، و موجب دید و تفکر روشن تری را از قیام امام را برای ما فراهم می نماید.
قبلاً در مقاله « نظر اندیشمندان غیر مسلمان در رابطه با امام حسین علیه السلام؛» مطالبی را به عنوان نمونه آوردیم اما در این مقاله این موضوع را از نظر دانشمند ان مسلمان اسلام به عنوان نمونه بررسی می کنیم که باشد در شناخت و آشنایی بیشتر ما را از امام حسین علیه السلام و اهداف قیام آن امام همام، و تأثیراتی که در باور علما و مردم عادی، در پی آن قیام بجا گذاشته است را در وجود خود درک و فهم کنیم و بصورت عملی نیز در طول زندگی خود پیاده سازیم، انشاالله
نظر دانشمند ان اسلام در رابطه با امام حسین علیه السلام؛
نظر آیت الله قاضی(ره ): در عزاداری و زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) مسامحه ننمایید.روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است و اگر هفتگی هم نشد دهه اول محرم ترک نشود.
آیت الله بروجردی(ره ): ایشان مبتلا به درد چشم شدند، فرمودند:«در روز عاشورا مقداری از گِلِ پیشانی عزاداری امام حسین علیه السلام را بر چشمان خود مالیدم، دیگر در عمرم مبتلا به درد چشم نشدم و از عینک هم استفاده نکردم!»
نظر دانشمند و عرف بزرگ آیت الله بهجت(ره ): گریه بر سید الشهدا(ع) از نماز شب بالاتر است.
حاج میرزا اسماعیل دولابی (ره ): محبت و عزاداری برای امام حسین(ع) انسان را زود به مقصد می رساند.
آیت الله بهاءالدینی(ره ): دستگاه امام حسین(ع) فوق فقه است… نباید به دستگاه امام حسین(ع) اهانت شود، این عزاداریها احیا کننده نماز و مساجد است.
آیت الله گلپایگانی(ره ): دلم میخواهد نام مرا هم جزو روضه خوانهای حضرت سید الشهداء(ع) ثبت نمایند.
نظر دانشمند محترم آیت الله علامه طباطبایی(ره ) نیز چنین است: هیچ کس به هیچ مرحلهای از معنویت نرسید، مگر در حرم مطهر امام حسین(ع) و یا در توسل به آن حضرت.
آیت الله عبدالکریم حائری(ره ): روضهخوانی و گریه بر سیدالشهدا(ع) عمل مستحبی است که هزار واجب درآن است.
آیت الله کمپانی(ره ): در مجلس روضه خوانی که داشتند، مقید بودند که خودشان پای سماور بنشینند و خودشان همه کفشها را جفت کنند.
عباس محمود عقّاد (نویسنده و ادیب مصری): جنبش حسین، یکی از بینظیرترین جنبشهای تاریخی است که تاکنون در زمینه دعوتهای دینی یا نهضتهای سیاسی پایدار گشته است… دولت اموی پس از این جنبش، به قدر عمر یک انسان طبیعی، دوام نیاورد و از شهادت حسین تا انقراض آنان بیش از شصت و اندی سال نگذشت.
نظر دانشمند و نویسنده احمد محمود صبحی : اگر چه حسین بن علی (ع) در میدان نظامی یا سیاسی شکست خورد؛ اما تاریخ، هرگز شکستی را سراغ ندارد که مثل خون حسین (ع) به نفع شکست خوردگان تمام شده باشد. خون حسین، انقلاب پسر زبیر و خروج مختار و نهضتهای دیگر را در پی داشت، تا آن جا که حکومت اموی ساقط شد و ندای خونخواهی حسین (ع)، فریادی شد که با آن تختها و حکومتها را به لرزه درآورد.
عبدالرحمان شرقاوی (نویسنده مصری) حسین (ع)، شهید راه دین و آزادگی است. نه تنها شیعه باید به نام حسین ببالد، بلکه تمام آزاد مردان دنیا باید به این نام شریف افتخار کنند.
طه حسین (دانشمند و ادیب مصری) حسین (ع) برای به دست آوردن فرصت و از سرگرفتن جهاد و دنبال کردن از جایی که پدرش رها کرده بود، در آتش شوق میسوخت. او زبان را درباره معاویه و عمالش آزاد کرد، تا به حدی که معاویه تهدیدش نمود؛ اما حسین، حزب خود را وادار کرد که در طرفداری حق سختگیر باشند.
عبدالحمید جوده السحار (نویسنده مصری) حسین (ع) نمیتوانست با یزید بیعت کند و به حکومت او تن در دهد؛ زیرا در آن صورت، بر فسق و فجور، صحه میگذاشت و ارکان ظلم و طغیان را محکم میکرد و بر فرمانروایی باطل تمکین مینمود. امام حسین به این کارها راضی نمیشد، گر چه اهل و عیالش به اسارت افتند و خود و یارانش کشته شوند.
نظر دانشمند و فیلسوف مصری علامه طنطاوی : داستان حسین عشق آزادگان را به فداکاری در راه خدا بر میانگیزد و استقبال مرگ را بهترین آرزوها به شمار میآورد، چندان که برای شتاب به قربانگاه، بر یکدیگر پیشی جویند.
العبیدی (مفتی موصل) فاجعه کربلا در تاریخ بشر نادرهای است، هم چنان که مسببین آن نیز نادره اند… حسین بن علی (ع) سنت دفاع از حق مظلوم و مصالح عموم را بنا بر فرمان خداوند در قرآن به زبان پیمبر اکرم (ص) وظیفه خویش دید و از اقدام به آن تسامحی نورزید. هستی خود را در آن قربانگاه بزرگ فدا کرد و بدین سبب نزد پروردگار، “سرور شهیدان”محسوب شد و در تاریخ ایام، “پیشوای اصلاح طلبان”به شمار رفت؛ آری، به آن چه خواسته بود و بلکه برتر از آن، کامیاب گردید.
- منابع و مآخذ این مقاله »
- سایت فرهنگی سدید / خبر گزاری آنا
همچنین بخوانید »—————————————————————————————————————-