آنچه در این مقاله خواهید خواند
تعریف ورزش : ورزش به تمامی گونههای فعالیت فیزیکی بدن گفته میشود که شرکت کنندگان آن می توانند به صورت منظم و سازمان یافته یا گاه به گاه در آن شرکت کنند و از آن برای بهبود تناسب اندامشان یا فراهم آوردن سر گرمی و تفریح بهره ببرند.
ورزش می تواند به صورت رقابتی برگزار شود که در این صورت باید بر پایهء رشته و قوانینی که مورد توافق همگان است ، یک یا چند برنده در آن مشخص گردد که در این گونه ورزشها شرکت کنندگان باید درجهای از توانمندی های مربوط به آن رشته به ویژه در ردههای بالاتر را دارا باشند.
هم اکنون با در نظر گرفتن ورزشهای تک نفره، صدها رشتۀ ورزشی وجود دارد. که از طرف افراد مختلف در جریان است ،ورزشهای گروهی می تواند افراد را در قالب دو یا چند گروه دسته بندی کند و تیمها با هم رقابت کنند.
در رشته ورزش گونههایی از فعالیتهای غیر فیزیکی وجود دارد که گاهی آنها را به ورزش نسبت می دهند؛ برای نمونه میتوان به ورق بازی و بازیهای تختهای و فکری اشاره کرد.
تعریف ورزش به هدف و منظور از انجام آن بستگی دارد:
در تعریف ورزش برای نمونه رقابتهای شنا که در برابر هزاران نفر در یک استخر سر پوشیده ویژه مسابقات انجام می گیرد یک گونه از ورزش به شمار می رود در حالی که شنا در یک استخر معمولی یا در دریا یک تفریح شمرده می شود. رشتههای فراوانی در ورزش وجود دارند و مردم زمان و هزینه زیادی را چه به عنوان شرکتکننده و چه به عنوان تماشاگر صرف ورزش می کنند.
ورزش و ورزش کردن طی سالیان طولانی از قالب یک تفریح و سر گرمی به قالب یک حرفه و فعالیت در آمده است و تعداد بیشماری از ورزشکاران حرفهای در سراسر جهان از طریق ورزش به ثروت رسیدهاند. این یکی دیگر از ویژگیهای ورزش به شمار می آید. امروزه ورزش زنان نیز جایگاه ویژهای در مجامع بینالمللی پیدا کرده است.
ورزش در اسلام
در تعریف ورزش به ورزش در اسلام می پردازیم که از جایگاهی عالی و خوب برخوردار است در اسلام سفارش به ورزش و بدنسازی هم به آقایان و هم به خانمها مورد تأکید قرار گرفته است. اسلام به تندرستی و سلامتی انسانها ارزش زیادی قائل می باشد و برای سلامت بودن و توانمند بودن انسانها سفارش زیادی به ورزش و بدن سازی نموده است.
دین اسلام به ورزشهای همچون: تیرندازی ، اسب سواری ، شنا ، ورزش زورخانه ای ، شمشیر بازی ، وزنه برداری ، پرتاب سنگ و نیزه و دیگر ورشهای که روح و جسم انسان را قوی و توانمند تربیت نماید تأکید و سفارش فراوانی کرده است.
حرف آخر
در تعریف ورزش :حرف آخر این است که یک ورزشکار در اوج توان مالی و قدرت جسمی در ورزش باید به جایی برسد که عمل به تکلیفهای انسانی را سر لوحه کارهای خود و یک تکلیف و سر مشق الهی بداند و از موقعیت پیش آمده برای بهبود زندگی خود و ذیگران استفاده نماید.
در اوج پهلوانی و درخشش در جامعه بر هوای نفس خود غلبه پیدا کند. و دست گیر مظلوم و دشمن ظالم باشد. امام علی علیه السلام در نهج البلاغه به فرزندان خود چنین می فرماید:همواره دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید.
شکرانه بازوی توانا بگرفتن دست ناتوان است
مقاله مرتبط » ورزش زورخانه ای همراه با آداب و اخلاق پهلوانی است!