جمشید آذرمی آذر
من اهل ایران آذربایجان شرقی شهرستان بناب روستای چپقلو متولد1352 هستم سواد ابتدائی دارم ! علاقه مند به مطالعه، نوشتن و پژوهش میباشم.

نوروز بهانه ای برای ایجاد تحول در فرد، خانواده و جامعه؛

آنچه در این مقاله خواهید خواند

نوروز نخستین روز سال خورشیدی ایرانی برابر با یکم فروردین ماه است. که جشن و شادی در آن روز که که اولین روز آغازین سال نو می باشد، انجام می گیرد، مردم سعی می کنند برنامه های شاد خود را از قبیل: جشن عروسی، نامزدی، خرید یا رفتن به خانه نو  و سفر کردن در این ایام صورت گیرد.

یکی از کهن ترین جشنها و شادیهائی که مردم انجام می دهند و از دوران باستان ایران به جا مانده است جشن نوروز می باشد. جشن نوروز برابر با آغاز سال نوی شمسی شروع می شود، و مردمانی که به آن باور دارند به شادی می پردازند، و از لحاظ روحی و جسمی محیط زندگی خود و جامعه ای که در آن هستند، همچون دگر گونی در طبیعت، تحول ایجاد می کنند.

چون نوروز در اول بهار است، و فصل بهار هم در جهان ایجاد تحول و دگر گونی می کند، و با خود تازگی به همراه دارد بهانه ای خوبی است برای انسانها که با الهام از طبیعت در خود و زندگی شان ایجاد تحول نمایند، و زندگی نوئی را آغاز کنند. که اگر دارای صفات مذمومه اخلاقی هستند ترک و بجای آن در وجود خود مکارم اخلاق پسندیده تری را تقویت نمایند.

خاستگاه نوروز

خاستگاه نوروز که به عنوان کهن ترین و بزرگترین تمدن ، فرهنگ و آیین بشری می باشد در ایران باستان است، و هنوز هم در اکثر مناطق کشور ایران، نوروز را جشن می گیرند. از نظر مردم ایران و دیگر فارس زبانان و بعضی از اقوام دیگر که در جهان پراکنده هستند، نوروز روز مهم سال است.

نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب می شود. و در برخی از کشورها نیز چون : تاجیکستان ، روسیه ، قرقیزستان ، سوریه ، عراق ، گرجستان ، جمهوری آذربایجان ، آلبانی ، چین ، ترکیه ، ترکمنستان ، هند ، پاکستان و ازبکستان مهم است و مردمان آنها در آن روز مراسمات خاصی را بر گزار می کنند.

 نوروز نماد و تاریخ تمدن ایران و ایرانیان است، و با آن به هویت خود افتخار می کنند، و برای آنکه خود را با آنروز همسان سازند چند روز مانده به عید خانه تکانی و خود تکانی می کنند و به نظافت و تازه کردن لباس و اساس زندگی می پردازند.

نوروز در اسلام

نوروز با اسلام و مذهب تشیع پیوند خورده است، مردم در لحظه تحویل سال لحظات خود را با قرائت قرآن ، دعا و دعای مخصوص سپری می کنند، مساجد و مکانهای مذهبی در آغاز سال باز بوده و مردم در آن مکانها به عبادت و ابراز نیاز به درگاه خداوند متعال می پردازند.

امام صادق علیه لسلام فرمودند: اِذ کانَ یَومُ النیروزِ فَاغتَسِل وَ البَس انظَفَ ثِیابِکَ ؛ هرگاه نوروز فرا رسید، غسل کن و پاگیزه ترین لباس هایت را بپوش.(۱)

نوروز این قابلیت را دارد تا در مردم تحول ایجاد کند، و در ساختار شخصیّتی انسانها روز نو، روزیِ نو، سال نو و انسان نو بوجود آورد، تا فرد خانواده را بر پایه ریشه های نو و استواری برقرار کند.

برای ایجاد تحول در خانواده و جامعه باید شخصیّت فردی را متحول نمود و از رُشد و به محصول رسیدن درختان و باغات، در تقویت و رُشد کمال انسانی، و در پرورش اوصاف حمیده و خصال پسندیده استفاده کنیم، تا همچنان که طبیعت به کمال خود می رسد تا از موجودی خود و از ثمره که به بار آورده است خلائق را بهره مند سازد؛ ما هم با رُشد کمال انسانی در وجود خود همنوعان خودمان را در بالا بردن آرامش و آسایش شان موثر باشیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

توجه داشته باشید که نظر شما بعد از تأیید نمایش داده می شود